Comisia de Competiţii

1. BOGDAN SEVER - Preşedinte
2. RADU ADRIAN - Responsabil Compartiment Competiţii
3. PETREAN CRISTIAN - Membru
4. BIRIŞ MIREL - Membru
5. TUDORACHE MARIAN - Membru
CUPA DE IARNA
Sâmbătă și duminică s-au desfășutat jocurișe din din cele 5 grupe ale competiției Cupa de Iarnă. S-au calificat la faza finală următoarele echipe: ACS Hercules Lupeni, CS Inter Petrila, CSO Retezatul Hațeg, CSM Dacia Orăștie 2010, ACS Șoimul Băița și CS Hunedoara. Daca una din cele 6 echipe nu poate participa la faza finala locul ei va fi luat de CS Ghelari.
CUPA DE IARNA

Cupa de Iarna organizată de AJF Hunedoara se disputa în perioada 08 - 10.12.2017 faza pe grupe, iar in 16 decembrie are loc finala judeţeană. Regulamentul competiţiei se găseşte pe pagina de start a portalului, iar programul complect se găseşte la delegari arbitri. Cu mai multe invormaţii vom reveni în zilele următoare.


ÎN ATENŢIA MEMBRILOR AFILIAŢI

Revenim la adresa AJF Hunedoara, nr. 183/12.10.2017, privind respectarea raportării situaţiei statistice şi financiare pe anul 2017 şi cu această ocazie vă facem cunoscut că delegaţii celor 43 de membri afiliaţi la AJF Hunedoara sunt invitaţi în ziua de joi 30 noiembrie 2017 ora 10,00, la restaurantul ANTIK Deva(fostul Paty Bar) la o întâlnire cu administraţia AJF. Cu acest prilej se vor distribui de către AJF Hunedoara un număr de 314 mingi fotbal celor 86 echipe participante în campionatele judeţene de fotbal ediţia 2017 - 2018.
Dorim să transmitem consideraşiile noastre şi un mesaj de responsabilitate pentru bunul mers al fotbalului hunedorean.CURS PERFECTIONARE ANTRENORI
Şcoala Federala de Antrenori din cadrul FRF organizează perfecţionarea anuală cu antrenorii posesori ai licenţelor PRO, A şi B UEFA la Petroşani în aula Universităţii Tehnice în data de 20.11.2017 ora 9. Mai multe detalii pe sit-ul FRF - Scoala federala de antrenori.

CURS LICENŢA C UEFA
Persoanele înscrise pentru a participa la cursul penrtu Licenţa C UEFA se vor prezenta în data de 20.11.2017 ora 14 la stadionul Ştiinţa Petroşani pentru susţinerea examenului de admitere la acest curs. Examenul va consta în:
- sesiune practică circuit tehnico tactic;
- joc fotbal;
- sesiune teoretică - 20 întrebări de cultură generală fotbalistică;
- nota minimă de admitere 6
- cursanţii vor avea asupra lor echipament sportiv.
Tot atunci va avea loc şi cursul de perfecţionare pentru posesorii a căror Licenţă C UEFA este expirată.TROFEUL GH. ENE(2009)
Miercuri şi joi la sala sporturilor din Haţeg s-a desfăşurat faza judeţeană a Trofeului Gh. Ene la copii născuţi 2009. Competiţia a fost câştigată de CS Hunedoara(antrenor Popovici Alexandru). Pe locurile următoare s-au clasat: CS CFR Simeria (antrenor Ardelean Dan), ACS MF şcoala de fotbal Florea Văetuş Hunedoara(antrenor Modîrcă Alin), ACS Sorii Junior's Lupeni(antrenori Corpadi Sorin şi Bejan Sorin). Au mai participat la competiţie următoarele echipe: CNS Cetate Deva albi(antrenor Simina Daniel), CNS Cetate Deva rosii(antrenor Simina Daniel), ACS Viitorul Şoimuş(antrenori Saraol Alin şi Popa Romeo), ACS Dynamic Lupeni (antrenor Bulgaru Florin), ACS Şcoala de fotbal Jiul Petroşani(antrenor Militaru Damian) şi CSO Retezatul Haţeg(antrenor Bobu Romulus).
S-au acordat şi titluri individuale:
- cei mai buni jucatori ai turneului - Ionaşcu Masimo(MF Hunedoara) şi Mihăilă Darius(CS Hunedoara)
- cel mai buni portar ai turneului - Bărăian Popovitz Mario (ACS Sorii Junior's Lupeni)
- golgeterul turneului - Ursu Cezar(CS CFR Simeria)
- Cea mai bună jucătoare a turneului - Cortiş Gabriela(ACS Viitorul Şoimuş)
AJF Hunedoara mulţumeşte Primăriei oraşului Haţeg şi clubului Retezatu Haţeg pentru aportul adus la organizarea şi desfăşurarea competiţiei.


TROFEUL GH. OLA(2008)
Luni şi marţi la sala sporturilor din Simeria s-a desfăşurat faza judeţeană a Trofeului Gh. Ola la copii născuţi 2008. Competiţia a fost câştigată de ACS Sorii Junior's Lupeni(antrenor Bejan Sorin şi Corpadi Sorin). Pe locurile următoare s-au clasat: CS CFR Simeria albaştri(antrenor Vişan Constantin), ACS Şcoala de fotbal Primavera Deva(antrenor Dobrescu Romeo), CS CFR Simeria galbeni(antrenor Vişan Constantin). Au mai participat la competiţie următoarele echipe: CS Hunedoara(antrenor Popovici Alexandru), CNS Cetate Deva(antrenor Sava Aurel), ACS Viitorul Şoimuş(antrenor Saraol Alin), CSM Dacia Orăştie 2010 (antrenor Stoica Andrei), ACS Şcoala de fotbal Jiul Petroşani(antrenor Militaru Damian).
S-au acordat şi titluri individuale:
- cei mai buni jucatori ai turneului - Moldovan Iuliu(ACS Sorii Junior's Lupeni) şi Dobrescu Ianis(ACS Şcoala de fotbal Primavera Deva)
- cei mai buni portari ai turneului - Bărăian Popovitz Mario (ACS Sorii Junior's Lupeni) şi Alexoi Luca(ACS Şcoala de fotbal Primavera Deva)
- golgeterul turneului - Dobrescu Ianis(ACS Şcoala de fotbal Primavera Deva)
- Cea mai bună jucătoare a turneului - Cortiş Gabriela(ACS Viitorul Şoimuş)
AJF Hunedoara mulţumeşte clubului CS CFR Simeria şi Primăriei oraşului Simeria pentru sprijinul acordat la desfăşurarea competiţiei.CUPA CRĂCIUNULUI
AJF Hunedoara organizează in perioada 09 - 17 decembrie 2017 "Cupa Crăciunului " la fotbal pe teren redus. Pot participa echipele din Liga IV, Liga V şi cele participante la juniori republicani. Nu se percepe taxă de înscriere, echipele urmând sa achite doar baremurile de arbitraj şi observare. Competitia se va desfăşura pe 4 zone geografice, iar câştigătoarele celor 4 zone vor disputa turneul final. Înscrierile se fac la AJF Hunedoara până în data de 25.11.2017.

CURS
Administrator structuri sportive
Universitatea AUREL VLAICU Arad in parteneriat cu FRF organizează Curs pentru Administrator structuri sportive. Amanunte pe pagina de start(unde sunt clasamentele) a portalului AJF Hunedoara.


IN ATENŢIA ARBITRILOR, OBSERVATORILOR şi ECHIPELOR
Pe băncile de rezervă pot lua loc următorii:
1. Antrenor principal - minim licenţa C UEFA
2. Antrenor secund - minim licenţa C UEFA
3. Director tehnic - licenţă superioara antrenorului principal şi secund
4. Medic
5. Maseur - cu autorizaţie de liberă practică
6. Delegat
7. maxim 7 jucători de rezervă în echipament sportivIN ATENTIA ECHIPELOR
participante la jocurile din liga IV si V.
La adunarea generala a AJF Hunedoara s-a anunţat că pe bancile tehnice ale achipelor pot lua loc numai antrenori cu minim LICENTA C UEFA. Nici după doua etape multe dintre echipe nu se conformeaza acestei prevederi regulamentare. Rugam inca o data ca arbitri si observatori sa nu mai permita celor care nu poseda carnete de licenta sa nu mai poată lua loc in suprafata tehnica si să dea indicaţii juc[ătorilor. De asemenea art. 6 din ROAF specifică următoarele "La toate jocurile oficiale este obligatorie prezenţa pe banca de rezerve a unui antrenor sau instructor calificat corespunzător, cu excepţia cazurilor în care acesta este sancţionat disciplinar sau a situaţiilor de caz fortuit (accident, îmbolnăvire, etc.). În cazul în care, în mod repetat(maxim de 3 ori), echipele se prezintă la joc fără antrenor/instructor calificat corespunzător vor fi sancţionate cu penalitate sportivă, după cum urmează:
a) Liga a 4-a: 500 de lei;
b) Liga a 5-a: 350 de lei;"
Pentru a preântâmpina aceste situaţii neplăcute rugăm echipele să intre in normalitate.
Comisia de competiţii a AJF HunedoaraIN ATENTIA MEMBRILOR AFILIATI
La sectiunea formulare utile se pot consulta modificarile aduse Legii nr. 69/2000 (legea sportului).IN ATENTIA ARBITRILOR
care oficieaza la jocurile din LIga IV si Liga V.
Arbitri trebuie sa verifice inainte de inceperea jocurilor licentele antrenorilor daca au minim licenta C UEFA si daca au viza pe anul 2017. Antrenorii care nu poseda licenta nu pot fi trecuti pe raportul de arbitraj si nu pot lua loc pe banca tehnica sau in suprafata tehnica. De asemenea in decurs de 4 ore de la terminarea jocului arbitri trebuie sa depuna rapoartele de arbitraj la sediul AJF Hunedoara. Daca observatorul de joc este din Deva arbitrul trebuie sa complecteze raportul la terminarea jocului si sa-l predea observatorului, care tot in intervalul de max. 4 ore trebuie sa-l depuna la sediul AJF. Observatorii si arbitri din alte localitati trebuie sa complecteze "Fisele jocului" si sa le trimita pe adresele de e-mail cunoscute, ca si pana acum.
Solicitam toate acestea pentru ca in max. 7 ore de la terminarea jocurilor pe portalul AJF Hunedoara sa fie postate casetele jucurilor de la LIga IV si Liga V.

Comisia de competitiiPROGRAM COMPETITIONAL

Programul turului I al Cupei României editia 2017 - 2018 si al turului Ligii a IV a se gasesc pe pagina de start a portalului si la sectiunea PROGRAM COMPETITIONAL SENIORI.
ADUNARE GENERALA ORDINARA a AJF HUNEDOARA

Vă aducem la cunoştinţă că, în conformitate cu prevederile art.30 alin. 2 şi 3 din STATUTUL AJF HUNEDOARA, Comitetul Executiv al AJF Hunedoara a hotărât în şedinţa sa din data de 3 august 2017, Convocarea Adunării Generale Ordinare a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara pentru ziua de luni 21 august 2017, la restaurant PERLA din Deva ora 10,30 cu urmatoarea ordine de zi:
1. Constatarea întrunirii cvorumului.
2. Aprobarea ordinii de zi.
3. Alocuţiunea preşedintelui AJF Hunedoara.
4. Desemnarea scrutatorilor.
5. Desemnarea a trei persoane pentru întocmirea procesului verbal oficial.
6. Afilierea şi dezafilierea unor membri.
7. Prezentarea raportului privind activitatea Comitetului Executiv al AJF Hunedoara pe perioada parcursă de la ultima Adunare Generală.
8. Prezentarea bilanţului contabil pe anul 2016, aprobarea prin vot a acestuia şi descărcarea de gestiune a Comitetului Executiv.
9. Prezentarea sintezei raportului Comisiei de Cenzori pentru anul 2016 şi aprobarea acestuia prin vot.
10. Prezentarea şi aprobarea planului anual de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017.
11. Prelungirea mandatului preşedintelui şi a membrilor Comitetului Executiv al AJF Hunedoara până la data de 30.06.2018, în vederea asigurării respectării prevederilor art. 27. alin. 1 şi alin. 2(m) din STATUTUL AJF HUNEDOARA, pentru a putea contribui împreună cu FR Fotbal la implementarea unor proiecte în derulare(platforma FOOTBAL CONNECT, finalizarea documentaţiei pentru investiţia construirii unui teren sintetic) care se încheie odată cu mandatul preşedintelui FEDEREŢIEI ROMÂNE DE FOTBAL( semestrul I 2018).
12. Adoptarea Hotărârii Adunării Generale Ordinare a AJF HUNEDOARA din 21 august 2017COMUNICAT AJF (22.06.2017)
Perioada de transferări stabilită de FRF este: Liga IV, Liga V, Juniori A1, Juniori C, D. E 3 iulie - 4 septembrie 2017, Juniori Gh. Ene şi Gh. Ola pana cu 48 ore inainte de începerea competiţiilor.
Echipele care doresc să participe în ediţia de campionat 2017 - 2018 trebuie să inainteze cererile de înscriere în campionat după cum urmează:
- Liga IV până la data de 11 august 2017
- Liga V până la data de 11 august 2017
- Juniori C, D, E până la data de 18 august 2017
Cererea de inscriere in campionat(se găseşte la secţiunea Formulare utile) trebuie să fie însoţită de:
- dovada de achitare a taxei de participare;
- copie CIS;
- formularul de actualizare a datelor(se gaseste la secţiunea Formulare utile);
- dovada că nu are datorii la AJF;
- copie după licenţa antrenorului(se admit doar antrenori cu minim licenţa C UEFA)
- fotografie în format electronic a antrenorului, antrenorului secund(dacă este cazul), delegatului, directorului tehnic (daca este cazul) pentru confectionarea ID-ului
Rog respectos să se respecte termenele.


ACTIVITATEA FRF in domeniul politicilor publice
FRF a trimis numeroase amendamente atât în cadrul discuțiilor grupului de lucru, cât și în cadrul dezbaterilor publice ale actului normativ. Din 2014 până în prezent, FRF a fost membru în toate grupurile de lucru formate în vederea modificării Legii 69/2000, a inițiat și emis puncte de vedere în vederea modificării a peste 20 acte normative incidente în domeniul sportului, a participat la discuții în ședințele comisiilor de specialitate din Parlament, a participat la dezbateri publice, consultări publice, întâlniri Ministeriale, toate în vederea clarificării și îmbunătățirii cadrului legislativ în sport.
Proiecte de lege, care au intrat în vigoare și care au avut modificări susținute de FRF:- Art. 18¹ din Legea 69/2000 (finanțarea publică)
- Codul Fiscal (reducerea cotei de TVA pentru intrarea la evenimente sportive, creșterea cotei de sponsorizare, neimpozitarea primelor pentru calificare in cupele europene intercluburi, etc.)
- Legea cetățeniei 21/1991 (acordarea cetățeniei în condiții speciale pentru sportivii care contribuie la perfomanță)
- Legea 544/2001 privind transparentizarea utilizării fondurilor publice
- Amnistia fiscală – OUG 44/2015.
Proiecte de lege la care FRF a propus deja modificări și desfășoară în continuare acțiuni de politici publice:

- Legea 69/2000 împreuna cu normele de aplicare HG 884/2001 și HG 1447/2007 (se vizează o restructurare majoră a Legii sportului după modelul Codului Sportiv din Franța)
- Codul Fiscal și codul de procedură fiscală (măsuri de încurajare a investițiilor private în sport)
- Legea Educației (restructurare a sportului școlar)
- Legea insolvenței 85/2014
- Regimul fiscal al sponsorizării (clarificarea și delimitarea de publicitate, măsuri de incurajare sponsorizare în sport)
- Codul penal în vederea incriminării manipulării rezultatelor sportive
- Legea voluntariatului în vederea incurajării activității de voluntariat în sport
- Legea 4/2008 cu privire la combaterea violenței de stadioane
- OG 26/2000
- Măsuri de modificări legislative pentru a respecta criteriile în vederea organizării a 4 meciuri parte a Campionatului European de Fotbal 2020
Măsurile întreprinse în mod direct de FRF, în vederea soluționării conflictului de legi referitoare la problematica finanțării publice în sport:

- FRF a semnalat problema conflictului de legi în materie de finanțare publică încă din mandatul doamnei ministru Szabo (2014).
- FRF a participat activ la elaborarea modificării articolului 18¹ din Legea 69/2000 în vederea includerii finanțării publice sportive în acest act normativ și posibilitatea de a obține finanțare și pentru cheltuielile salariale.
- După intrarea în vigoare a acestei modificări, din 2015, FRF în parteneriat cu MTS au purtat numeroase discuții cu reprezentanții Curții de Conturi și Asociația Municipiilor din România în vederea aplicabilității modificărilor legislative.
- FRF a propus normele de aplicare ale art. 18¹ din Legea Sportului încă din anul 2015.
- FRF a purtat numeroase discuții cu MTS, atât cu doamna ministru Szabo, cât și cu doamna Lipă, discuții în care le-a prezentat și înaintat spre aprobare normele de aplicare elaborate, în vederea soluționării problemei finanțărilor sportive.
- FRF a trimis puncte de vedere și în consultarea publică organizată în iunie 2016 cu privire la modificarea legii sportului în vederea completării dispozițiilor referitoare la finanțarea publică, împreună cu normele de aplicare.
- FRF a purtat discuții permanente cu MTS, Curtea de Conturi, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe. Soluția juridică adoptată în OUG emisă pe 18 mai 2017 a fost conturată împreună cu domnul Ministru Dunca, în intrevederea organizată de domnia sa în 18 ianuarie 2017, întâlnire la care au participat președintele FRF Răzvan Burleanu alături de secretarul general adjunct Gabriel Bodescu și reprezentanții departamentului Juridic și Politici publice Adrian Stângaciu, Mălina Cîntic și Paul Ciucur. FRF a subliniat în discuțiile purtate nevoia urgentă de intervenție legislativă în problematica finanțărilor sportului, printr-o Ordonanță de Guvern, urmând ca toate celelalte aspecte legislative sportive să fie integrate în proiectul modificare a Legii 69/2000 în integralitate.

sursa: http://frf.ro/comunicate/comunicate-frf/activitatea-frf-in-domeniul-politicilor-publice-id22136.html
COMITETUL EXECUTIV AL AJF HUNEDOARA(26.10.2016)

Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara din data de 24 octombrie 2016, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 41 alin. (2) din Statutul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, în prezența majorității membrilor săi, domnul Stancu Viorel absentând motivat, adoptă următoarele decizii:
1. Aprobă Regulamentul disciplinar al AJF Hunedoara;
2. Aprobă Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorului de fotbal al AJF Hunedoara;
3. Aprobă Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice al AJF Hunedoara;
4. Aprobă dezafilierea provizorie a următoarelor cluburi/asociaţii sportive care nu mai participă în campionatele judeţene de fotbal: AS Unirea General Berthelot, AS Cetate Răchitova, AS Unirea Veţel, FC Cetate Deva, urmănd ca la prima Adunare Generală acestea să fie dezafiliate definitiv;
5. Aprobă afiliarea provizorie a următoarelor cluburi/asociaţii sportive: CS Hunedoara, AS Santos Boz, urmănd ca la prima Adunare Generală acestea să fie afiliate definitiv;
6. Apobă raportul Comisiei de Cenzori pe primele 9 luni ale anului 2016;
7. Se stabileşte ca următorul Comitet Executiv să aibe loc în data de 15.12.2016ÎN ATENŢIA ARBITRILOR (13.09.2016)
Reamintim arbitrilor delegaţi la jocurile din cadrul campionatelor judeţene Liga IV, Liga V, Juniori A1, Cupa României etapa judeţeană şi Juniori C, D, E că au obligativitatea de a verifica Licenţa şi carnetul de antrenor sau instructor sportiv (carnetul de instructor sportiv se acceptă doar la Liga a V a până la sfârşitul acestui campionat), vizate pe anul în curs, care sunt înscrişi pe rapoartele de arbitraj (antrenor principal, antrenor secund, director tehnic). În cazul că aceştia nu posedă licenţă sau nu au vizate carnetele nu vor avea acces în incinta terenului de joc, nu vor putea lua loc pe banca de rezerve sau să dea indicaţii echipei.
Reamintim de asemenea arbitrilor să respecte anunţul postat în data de 04.09.2016.


HOTĂRÂRI COMITET EXECUTIV din17.08.2016
Comitetul Executiv al AJF Hunedoara intrunit conform art. 39 şi 40 din Statutul AJF Hunedoara, la data de 17.08.2016 a luat următoarele decizii:
1. Aprobă Hotărârea privind taxele, vizele şi cuantumul acestora pentru cluburi/asociaţii sportive, jucători, antrenori, arbitri, observatori şi lista cuprinzând abaterile de la Regulamentul disciplinar şi cuantumul penalităţilor sportive aferenta acestora;
2. Aprobă referatul secretarului general privind afilierea şi dezafilierea provizorie a unor cluburi.
- se dezafiliază provizoriu echipele AS Gloria Proinstal Geoagiu, CS Vulcan şi AS Santos Boz
- se reafililiază provizoriu echipa AS Sargeţia Bretea Română
- se afiliază provizoriu echipele CSM Hunedoara, ACS Viitorul Veţel, CSM Mihai Viteazu Vulcan şi ACS Dacia Boşorod 2016
3. Se aprobă cererile echipelor ACS Victoria Călan şi ACS Şoimul Băiţa de a disputa jocurile de pe teren propriu în zilele de duminică de la orele 9,30 juniorii A şi 11,30 seniorii;
4. Se aprobă participarea în Liga a IV a a echipei CSM Hunedoara, doar pentru complectarea seriei(erau înscrise doar 11 echipe) fără drept de promovare în ediţia 2016 - 2017;
5. Se aprobă referatul Comisiei de Competiţii privind componenţa Ligii a IV a pentru ediţia de campionat 2016 - 2017;
6. Se aprobă referatul Comisiei de Competiţii privind componenţa Ligii a V a pentru ediţia de campionat 2016 - 2017;
7. Se aprobă referatul Comisiei de Competiţii privind echipele pararticipante în ediţia de campionat 2016 - 2017 la juniori C, C1, D, E;
8. Aprobă componenţa lotului judeţean de observatori;
9. Aprobă datele de începere a ediţiei de campionat 2016 - 2017 astfel: Liga IV 03.09.2016, Liga V 28.08.2016, Juniori C, D, E 10.09.2016;
10. Aprobă Programul Competiţional pentru Liga IV şi Liga V;
11. Se aprobă componenţa comisiilor lucrative ale AJF Hunedoara;
ANUNT
Pentru antrenori și nu numai, la secțiunea ACASA - LEGATURI UTILE gasiti link-ul pentru un sit al antrenorilor.
   

   

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one